Ești elev / student

COSTURILE „TRANZIȚIILOR”, SAU DESPRE ÎMPRUMUTURI ȘI SCADENȚE ÎN EDUCAȚIE ȘI FORMARE

„Nimic nu costă mai mult decât neștiința.” Am văzut cât de rapidă a fost reacția partenerilor români și cât de inovative au fost temele de dezbatere.

Tranziții, traiectorii și biografii de învățare cu sens ascendent

Pentru a nu avea traiectorii educaționale frânte, întrerupte, pentru a profita de oportunitățile aduse de noile contexte de învățare, momentele de tranziție trebuie însoțite și pregătite!

Continuitate și tranziție în noile sisteme universitare – alianțele și consorțiile europene transpuse în reglementările naționale – Episodul 8

Dinamica proceselor de schimbare a sistemelor educaționale universitare nu este lipsită de momente de intensitate crescută, mai ales atunci când se propun demersuri de reorganizare.

Bacalaureat – temelia unei cariere de succes. Întâlnire între generații la Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko”

Comisia Europeană a finalizat și publicat rezultatele primului proces de selecție din a doua rundă a alianțelor de universități care au încheiat primii trei ani de proiect.

ALIANȚELE EUROPENE DE UNIVERSITĂȚI ȘI CONTRIBUȚIA LOR LA O EUROPĂ MAI REZILIENTĂ – Episodul 7

Comisia Europeană a finalizat și publicat rezultatele primului proces de selecție din a doua rundă a alianțelor de universități care au încheiat primii trei ani de proiect.

Viitorul meu

Orele de pregătire suplimentară la care am participat  în cadrul proiectului ROSE m-au ajutat mult, m-au ambiționat și, astfel, mi-am propus să îmi schimb atitudinea față de învățătură și să îmi doresc să promovez examenul de bacalaureat.

Vise împlinite

Notele mici obținute la Evaluare națională le fură visul de a avea o diplomă de bacalaureat – pare prea greu, prea dificil, prea multă luptă.

UNIVERSITAȚILE ȘI … STILUL DE VIAȚĂ EUROPEAN – Episodul 5

Europenizarea învățământului superior ar putea să devină un obiectiv transversal de predare, de învățare și de evaluare, pregătind generația viitoare către un proiect cultural și identitar de anvergură, fundamental pro-european

Un profesor bun schimbă destine – Gelu Duminică

Profesorii ROSE sunt oamenii care și-au înțeles misiunea de a vedea potențialul din fiecare elev și de a încerca să-i ofere sprijinul academic și emoțional necesar, astfel încât toți elevii, și fiecare în parte, să ajungă să se bucure de ceea ce sunt ei cu adevărat.