Activităţi dedicate elevilor

Ai auzit de proiectul ROSE şi nu ştii ce înseamnă acest proiect?

Ai auzit că în liceul tău se fac ore suplimentare şi tot felul de activităţi care îi ajută pe elevi să ia bacul?

Ai nevoie de ajutor pentru a te pregăti mai bine pentru bac?

Ei bine, eşti în locul potrivit pentru a afla mai multe despre cum proiectul ROSE susţine elevii de liceu să îşi ia bacalaureatul.

Aproape 900 de licee din ţară au primit fonduri prin proiectul ROSE pentru a organiza diverse activităţi menite să îi ajute pe elevi să se pregătească mai bine pentru bacalaureat.

Aceste activităţi pot fi ore remediale şi de tutorat. Poţi primi consiliere sau îndrumare care să te ajute atât la examene, cât şi pe mai departe în viaţă.

Uite ce spune un elev care a fost ajutat prin proiectul ROSE:M-am dezvoltat mult mai mult. Am început să mă deschid pe mine și să mă cunosc pe mine și să învăț. Și să știu cum să îmi împart timpul rămas în așa fel încât să am timp și pentru mine și pentru școală. Și asta m-a ajutat foarte mult.

O altă elevă spune despre experienţa ei în proiectul ROSE: „prima dată am fost la ROSE în clasa a noua sau a zecea, nu ţin bine minte exact, dar ideea e că nu auzisem în școală până atunci de acest proiect, era prima dată când ne-am înscris…și unii colegi erau sceptici… în ideea în care nu știau la ce să se aștepte de la proiect, și totuși eu m-am înscris…La secția de Română atunci, acum sunt la Informatică, și am fost chiar plăcut surprinsă de acest proiect, pentru ca mi s-a părut foarte benefic pentru noi elevii să primim mancare, să facem consultație cu profesorii, și mi s-a părut foarte avantajos, țin minte că atunci începeam să facem eseuri și fiind destul de puţini elevi la Română, atunci profesoara ne corecta individual eseurile și am putut foarte bine să înteleg și să văd unde am greșit.”

Ştim că ai nevoie să te ghideze cineva în legătură cu continuarea studiilor după terminarea liceului sau să îţi vorbească despre cum poţi face faţă dificultăților întâmpinate în procesul de căutare a primului loc de muncă.

În liceele ROSE poţi găsi activităţi de consiliere și orientare profesională. Poţi afla despre tine cum să iei decizii, cum să îţi alegi o carieră în funcţie de ce îţi place să faci sau de abilităţile tale, sau cum să cauţi un loc de muncă. Poţi chiar să înveţi ce înseamnă echilibru între viața profesională și cea personală!

Astfel, aceste activităţi care se organizează la tine în liceu te pot ajuta să te cunoşti şi să te înţelegi mai bine. Înveţi, poate, cum să empatizezi cu ceilalți, să fii mai tolerant și să îţi construieşti relații bune cu colegii, afli cum se poate rezolva constructiv un conflict sau cum să faci față frustrărilor.

Dacă ai trecut prin acum prin situaţii dificile, la şcoală sau acasă, specialiştii din liceele ROSE te pot ajuta.

Aşadar, dacă vrei să afli cum poţi să depăşeşti problemele pe care le ai şcoală şi cum să te pregăteşti mai bine pentru a lua bacul, vezi dacă liceul tău este un liceu ROSE.

Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă să fii STUDENT, află dacă în oraşul tău există universităţi sau facultăţi care organizează programe de vară.

Aceste „şcoli de vară” te pot ajuta să te familiarizezi cu ce înseamnă o facultate, care este contextul academic şi cum să te pregăteşti pentru viaţa de student. De asemenea, poţi participa la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiții sportive, activităţi recreative sau evenimente culturale, activități legate de viața universitară și domeniile de studiu din facultățile implicate sau menite să te familiarizeze cu orașul în care ar urma să locuieşti pentru studii.

Tranziții, traiectorii și biografii de învățare cu sens ascendent

Pentru a nu avea traiectorii educaționale frânte, întrerupte, pentru a profita de oportunitățile aduse de noile contexte de învățare, momentele de tranziție trebuie însoțite și pregătite!

Bacalaureat – temelia unei cariere de succes. Întâlnire între generații la Liceul Pedagogic „Taras Șevcenko”

Comisia Europeană a finalizat și publicat rezultatele primului proces de selecție din a doua rundă a alianțelor de universități care au încheiat primii trei ani de proiect.

ALIANȚELE EUROPENE DE UNIVERSITĂȚI ȘI CONTRIBUȚIA LOR LA O EUROPĂ MAI REZILIENTĂ – Episodul 7

Comisia Europeană a finalizat și publicat rezultatele primului proces de selecție din a doua rundă a alianțelor de universități care au încheiat primii trei ani de proiect.

Viitorul meu

Orele de pregătire suplimentară la care am participat  în cadrul proiectului ROSE m-au ajutat mult, m-au ambiționat și, astfel, mi-am propus să îmi schimb atitudinea față de învățătură și să îmi doresc să promovez examenul de bacalaureat.

Vise împlinite

Notele mici obținute la Evaluare națională le fură visul de a avea o diplomă de bacalaureat – pare prea greu, prea dificil, prea multă luptă.

UNIVERSITAȚILE ȘI … STILUL DE VIAȚĂ EUROPEAN – Episodul 5

Europenizarea învățământului superior ar putea să devină un obiectiv transversal de predare, de învățare și de evaluare, pregătind generația viitoare către un proiect cultural și identitar de anvergură, fundamental pro-european

Un profesor bun schimbă destine – Gelu Duminică

Profesorii ROSE sunt oamenii care și-au înțeles misiunea de a vedea potențialul din fiecare elev și de a încerca să-i ofere sprijinul academic și emoțional necesar, astfel încât toți elevii, și fiecare în parte, să ajungă să se bucure de ceea ce sunt ei cu adevărat.

Peste 150 de elevi și studenți au răspuns prezent la masterclass-ul de motivare susținut de Andreea Vasiliu

Pe 9 martie 2022, echipa de comunicare a proiectului ROSE a organizat, ca parte a unei ample campanii conștientizare un masterclass de motivare pentru elevi și studenți.

Proiectul ROSE a lansat, în cadrul evenimentului „Îndrăznește să visezi”, „Luna elevilor și studenților ROSE”

Marți, 1 martie 2022, echipa de comunicare a proiectului ROSE a lansat, ca parte din campania de conștientizare cu privire la importanța educației pentru reușita educațională și personală a tinerilor, „Luna elevilor și studenților ROSE”. Evenimentele din luna martie 2022, parte din campania de conștientizare cu privire la importanța educației pentru reușita educațională și personală a tinerilor