Luna profesorilor ROSE

Creștem prin educație

Vă mulțumim pentru interesul acordat atelierului „Evaluare prin învățare în ROSE” din data de 03 februarie 2022!

Înscrierea participanților la acest eveniment s-a încheiat, însă vă încurajăm să ne urmăriți pe Facebook pentru a afla când vor începe înscrierile pentru următoarele evenimente interesante din comunitatea #ROSE.

Amintiți-vă că vă puteți abona și la newsletter-ul nostru lunar, în care găsiți noutăți despre progresul proiectului.

Evenimentul se adresează cadrelor didactice din învățământul secundar și cel terțiar implicate în proiectul ROSE și explorează implicațiile perioadei de pandemie în aria evaluării elevilor.
Înțelegerea realistă a modului în care pandemia a afectat rezultatele învățării reprezintă una dintre prioritățile curente pentru educație, pentru că nerecuperarea întârzierilor sau a pierderilor în învățare poate avea consecințe negative pe termen lung.
Însă pentru asta avem nevoie de practici adecvate în domeniul evaluării, care să ne arate realist nivelul de achiziție al competențelor așteptate de la elevii și studenții noștri.

Un webinar dedicat tematicii evaluării reprezintă astfel o foarte bună ocazie pentru a analiza și a reflecta la provocările privind evaluarea, cu care ne confruntăm în această perioadă de școală online, dar și pentru a realiza un valoros schimb de experiență cu privire la căile, modalitățile prin care le putem răspunde.

Agenda evenimentului

Moderator: Mirabela Amarandei, cercetător doctorand la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Mirabela deține o experiență vastă în comunicare publică și politici educaționale.

• Campania de comunicare ROSE. Luna profesorilor (Mirabela Amarandei)
• Provocări privind evaluarea în învățământul terțiar (Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu)
• Implicațiile privind evaluarea din perspectivă internațională. Provocări privind evaluarea în învățământul secundar superior (Dr. Ciprian Fartușnic)
• Condiții pentru o evaluare personalizată în învățarea online (Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu, Dr. Ciprian Fartușnic)
• Recomandări. Concluzii.

Speakeri

Prof. Univ. DR. Romiță Iucu

Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU – Comisia Europeană

Dr. Ciprian Fartușnic

Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație