Luna elevilor și studenților ROSE nu este doar despre liceenii și studenții care au participat sau participă în proiecte ROSE, ci despre voi toți care vă aflați pe băncile liceulului sau facultății. Așa că astăzi avem plăcerea să împărtășim cu voi sfaturile Irinei, elevă la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați. Am gândit interviul cu Irina ca o sursă de motivație pentru voi, cei care urmează să susțineti examenul de Bacalaureat anul acesta, cei care treceți printr-un carusel de emoții în ultimul an de liceu, cei care urmează să faceți un pas important în dezvoltarea voastră.
Despre ea, Irina spune că este energică, sociabilă, competitivă, sufletistă și că poate vorbi ore în șir despre numeroase subiecte fără să îi plictisească pe cei din jurul ei. „Îmi place să comunic cu oamenii și să aflu lucruri noi, iar printre hobby-urile mele se află călătoritul, lectura și ieșirile cu prietenii”, mai remarcă Irina, pe care am invitat-o să ne spună câteva cuvinte despre viața de licean, despre colegi, despre profesori și despre activitățile extra-curriculare desfășurate pe parcursul celor patru ani.
Ce lecții simți că ai învățat de la colegi? Dar de la profesori?
De la colegii mei am învățat că un colectiv poate rămâne mereu unit indiferent de diferențele dintre ei și problemele existente. Profesorii mi-au arătat că oamenii, indiferent de vârstă, au în sinea lor un suflet de copil care se expune prin zâmbetele lor pline de mândrie.
Ce înseamnă pentru tine examenul de Bacalaureat? Ce te motivează să te pregătești?
Sinceră să fiu, pentru mine examenul de bacalaureat înseamnă o foarte mare provocare pe care sper din tot sufletul să o depășesc cu bine. Sunt motivată să mă pregătesc pe măsură deoarece îmi doresc să fiu independentă pe viitor și să trăiesc fără să simt lipsa lucrurilor materiale.
Ai participat, pe parcursul anilor de liceu, la activități extra-curriculare? Ne poți da câteva exemple? Cu ce te-au îmbogățit acestea?
De-a lungul anilor am participat la diverse proiecte și activități, însă una pe care o voi păstra mereu în suflet este o activitate la care am participat vara trecută în parteneriat cu Biblioteca „V.A. URECHIA”. Am petrecut câteva ore alături de copiii de la Fundația „FAMILIA”, copii din medii defavorizate care nu au parte de aceleași lucruri pe care majoritatea dintre noi le-am avut. Această activitate mi-a îmbogățit profund sufletul, nu numai prin fericirea pe care copiii o radiau când aveau cu ce să se joace, dar și prin simplul gând că sunt acolo să le pun un zâmbet pe chip.
Mai multe materiale ( testimoniale video cu și pentru voi, citate motivaționale sau articole) care vă încurajează să visați, să învățați și să lucrați pentru visurile voastre găsiți pe paginile noastre din Social Media: Facebook , Instagram sau Youtube.