Povestea celor 3 ani ROSE din Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” ne este prezentată de prof. Vișan Emilia, coordonator proiect.

După trei ani de proiect, suntem bucuroşi şi mândri să spunem că proiectul nostru îşi atinge scopul pentru că am reuşit, împreună cu profesorii şi elevii noştri, să creştem rata de participare la bacalaureat și să scădem abandonul școlar. Astfel, subproiectul ROSE Vreau să reuşesc în viaţă!” a adus plusvaloare atât pentru elevii implicați și familiile acestora, cât și pentru profesorii care s-au dedicat pentru a îi susţine pe tinerii noştri să capete încredere în ei şi să participe la examenul de bacalaureat. Bineînţeles că toate acestea nu s-ar fi întâmplat fără echipa de management a liceului nostru, Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” din Șimian, județul Mehedinți!

La ceas de bilanţ, privim cu drag la realizările noastre care au inclus organizarea și desfășurarea unui program de pregătire la limba română, matematică, biologie și TIC pentru examenul de bacalaureat cu 15 elevi organizaţi în 2 grupe. Profesorii au constatat remedierea deficiențelor de învățare la limba română şi la matematică, lucru obţinut prin programe de sprijin la care au participat peste 50 de elevi. Aceştia au beneficiat de activităţi de consiliere și orientare în carieră, de activităţi extracuriculare precum vizite de studiu la agenții economici din județele Mehedinți și Gorj, antreprenoriat prin intermediul unor firme locale. Aici, elevii au învăţat prin metoda Learning-by-doing şi au fost sprijiniţi de agenţii economici în instruirea lor practică.

Ne bucurăm că am putut achiziţiona echipamente şi licenţe, atât pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat şi care nu dispun decât de un telefon mobil pentru orele online, cât şi pentru cabinetul de consiliere. Sălile de clasă în care elevii din grupul țintă au cursuri, au fost dotate cu scaune noi şi cu 6 videoproiectoare pentru care am instalat internet prin cablu dorindu-ne ca elevii să beneficieze de lecții moderne și antrenante. Am achiziționat manuale auxiliare pentru limba română, matematică, biologie, planșe pentru biologie, atlas de anatomie, pe care profesorii și elevii le utilizează în prezent la orele de pregătire. Am modernizat aparatura din laboratorul de industrie alimentară şi din atelierul de mecanică. Mai mult chiar, 70 de elevi au beneficiat de mâncare caldă prin serviciul de catering şi cantina şcolii pe timpul orelor de pregătire.

Beneficiem în cadrul proiectului de activităţi de mentorat. Pe 14 septembrie 2021 echipa de proiect și implementare ROSE a participat la prima vizită de mentorat din anul școlar 2021-2022, desfășurată online. În cadrul acesteia, am analizat rezultatele sub-proiectului ROSE, inclusiv rezultatele obținute la bacalaureat 2021 şi am reproiectat activitățile ROSE pentru ultimul an de proiect.

Mai multe despre activităţile noastre şi despre noi, puteţi afla de pe site-ul web al liceului nostru realizat în cadrul proiectului: https://www.liceulvladimirescu.ro/.

prof. Vișan Emilia

Liceul Tehnologic Tudor Vladimirescu, Șimian, Mehedinți

Denumirea subproiect: Vreau să reușesc în viață!

Acord de grant nr.: SGL/RII/480 din 01.10.2018