Implicarea autorităților

  Szoke Ana Maria

În proiectele în care sunteți implicați au fost implicate și autoritățile locale? Dacă da, în ce măsură? Dacă nu, unde simțiți că ar fi fost nevoie de implicarea lor?

La nivelul orașului Sfantu-Gheorghe, județul Covasna, autoritățile locale se implică activ în orice proiect legat de dezvoltarea învățământului de masă, implicit și în cadrul proiectului ROSE.

De asemenea sunt multe exemple de proiecte care se focalizează pe activități extracurriculare a elevilor, respectic activități culturale, sportive,etc.

Au existat parteneriate la nivelul instituțiilor de învățământ superior care derulează proiecte ROSE?

Cu Extensia universitara Sfantu Gheorghe Universității Babes Bolyai la nivel local nu am avut parteneriate, în schimb am participat la mai multe evenimente online legate de activități ROSE, cu Universitatea Poltehnică Timișoara. Mulțumim și pe acaestă cale pentru această oportunitate.

Aveți informații despre rezultate concrete ale beneficiarilor/ proiectelor ROSE în comunități?

Din cunoștințele mele ca mentor și la nivelul orașului Targu-Secuiesc și Intorsura Buzăului au avut loc partnereiate cu impicarea autorităților locale.

Comunitatea a influențat într-un anumit mod beneficiarii ROSE? De exemplu, acolo unde ROSE  a sprijinit tinerii să își depășească condiția, comunitatea a continuat acest sprijin sau a insistat ca tinerii să rămână alături de comunitate?

Da, la nivelul local aceasta este tendința, implicit pentru tinerii pasticipanți în proiectul ROSE.

Cunoașteți că există propuneri/recomandări/așteptări de noi activități care să fie în sprijinul tinerilor, similare proiectelor ROSE sau chiar desfășurate ca o continuare a celor existente?

Pentru anul școlar viitor, se are în vedere o colaborare între autoritățile locale împreună cu persoane din firma de voluntariat legat de învățarea limbii române pentru minorități.

 

Szoke Ana Maria