Implicarea autorităților

 Coordonator de proiect: Prof. Dobre Elena

În proiectele în care sunteți implicați au fost implicate și autoritățile locale? Dacă da, în ce măsură? Dacă nu, unde simțiți că ar fi fost nevoie de implicarea lor?

În cadrul proiectului ROSE, autoritățile locale ale comunei Smeeni, județul Buzău, în special domnul primar Andrei Ion, au avut o contribuție deosebită în derularea cu succes a acestui proiect. Elevii de liceu din unitatea noastră școlară beneficiază, prin proiectul ROSE, de o masă caldă, la finalul orelor de curs, înainte de începerea pregătirii remediale. Neavând un spațiu unde elevii să servească masa, domnul primar a demarat lucrările de reabilitare a vechii cantine școlare, transformând-o într-un loc primitor și modern.

De asemenea, autoritățile locale au sprijinit școala în transportul elevilor, cu microbuzul școlar, în localitățile de domiciliu. Reprezentanții primăriei sunt în permanentă legătură cu școala, răspunzând cu promptitudine nevoilor elevilor.

Aveți informații despre rezultate concrete ale beneficiarilor/ proiectelor ROSE în comunități?

– În urma implementării proiectului, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut cu 24%, comparând ultimii doi ani. Astfel că rata de promovare la bacalaureat 2020 a fost de 26%, iar în 2021, 50%.
– Datorită oferirii unei mese calde, unii elevi din familii nevoiașe au primit cu bucurie această inițiativă, astfel că, pe lângă beneficiile oferite de orele de pregătire, s-au putut bucura de hrana primită la școală.

Comunitatea a influențat într-un anumit mod beneficiarii ROSE? De exemplu, acolo unde ROSE  a sprijinit tinerii să își depășească condiția, comunitatea a continuat acest sprijin sau a insistat ca tinerii să rămână alături de comunitate?

Comunitatea locală îi sfătuiește pe tineri să-și urmeze visul, oricare ar fi acela, oferindu-le acestora sprijin necondiționat.

Cunoașteți că există propuneri/recomandări/așteptări de noi activități care să fie în sprijinul tinerilor, similare proiectelor ROSE sau chiar desfășurate ca o continuare a celor existente?

La finalizarea proiectului ROSE, intenționăm să implementăm un nou proiect, care să vină în sprijinul elevilor noștri, cel mai probabil Erasmus+.

 

Liceul Tehnologic Agricol Comuna Smeeni, județul Buzău             

Coordonator de proiect,

Prof. Dobre Elena