Contractarea granturilor s-a încheiat, în prezent sunt în implementare 874 de granturi de către liceele ROSE şi 393 de către universităţile, respectiv facultățile beneficiare ROSE. Contractarea s-a realizat în cadrul a 3 runde.

Liceele beneficiare de granturi din runda 1, care au încheiat acordul de grant în 2017, ar trebui să încheie implementarea în iunie 2021, însă perioada de implementare ar putea fi extinsă.

Liceele beneficiare de granturi din runda 2 au contractat granturile în 2018 şi vor încheia implementarea în 2022.

Liceele beneficiare de granturi din runda 3 (acorduri de grant încheiate în octombrie şi noiembrie 2020) au un contract pe doar 2 ani.

ROSE a atins deja majoritatea indicatorilor finali propuși, iar rata de absolvire a anului I şi de trecere în anul II la facultate au crescut. A crescut inclusiv participarea la bacalaureat, iar elevi care nu credeau ca au şanse să treacă examenul s-au prezentat şi l-au trecut. O analiză a rezultatelor examenului de bacalaureat a demonstrat că rata de absolvire a bacalaureatului a crescut mai mult în şcoli ROSE decât în liceele din afara proiectului.

Bugetul Rose

milioane de euro

Elevi înscriși în aproape

de licee

Au participat

de profesori

Peste

de facultăți care au accesat proiecte