Ambasadori ROSE

Prof. Carmina-Daniela Vakulovski

Carmina-Daniela Vakulovski este profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov, cadru didactic din 1993, cu experiență de predare la toate nivelurile de învățământ, dar și ca inspector, consilier, formator pentru cadre didactice. A activat și în domeniul juridic.

Pe 1 Decembrie 2021, a primit de la președintele României decorația și înscrisul care atestă acordarea Ordinului pentru învățământ, în grad de Cavaler.

Este membru al Comisiei naționale pentru învățământ primar și al Comisiei pentru discipline socio-umane.

Este fondator al primei reviste on-line, TIUK!, administrator al grupului PARTNERS și Aspire Teachers Alumni. Se implică în organizarea de evenimente culturale, din domeniul educațional și activități de voluntariat. Crede în puterea lui „împreună”.

Carmina a împărtășit din experiența ei în nenumărate ocazii, atât prin intermediul articolelor , dar și al podcasturilor sau interviurilor pe care le regăsiți în mediul on-line.

Despre activitatea ROSE

 

“Din februarie 2019 activez ca mentor în proiectul ROSE pentru licee din județul Brașov și trei licee din județul Harghita. M-am bucurat de colaborarea cu directorii/coordonatorii de grant din echipele de proiect, cu profesori din aceste licee, cu elevi  și cu alți colaboratori din țară sau din afara României, în toate activitățile desfășurate în format fizic sau online (în funcție de context și legislația specifică), activități în care am învățat împreună, unii de la ceilalți.

După asistențele la mai multe activități desfășurate online am avut inițiativa organizării unei conferințe ROSE prin care am familiarizat profesorii din liceele ROSE, dar nu numai, cu diferite site-uri și aplicații utile la orele de matematică, conferință desfășurată pe 26.08.2020. Conferința a fost organizată pe zoom, de echipa de asistență tehnică a Proiectului ROSE, în colaborare cu AspireTeachers.

La conferința anuală ROSE din 2021 am avut plăcerea de a fi unul dintre mentorii care au prezentat activitatea colegilor mentori din țară.

Cred că implicarea în Proiectul ROSE a adus plus valoare liceelor, prin experiența în proiecte, prin baza materială achiziționată și know how-ul acumulat de profesori, iar elevilor prin participarea la ore remediale, consiliere, excursii tematice, device-uri și participarea la activități interactive în colaborare cu adulți. Mai mult, cred că beneficiul major pentru tânăra generație o reprezintă competențele dezvoltate, faptul că au încheiat studiile liceale și (mulți) au promovat examenul de BACalaureat și apoi (unii absolvenți) au ales să urmeze și studii universitare.”