Poveste ROSE din Hunedoara, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” relatată de Munteanu Aida, responsabil valorizare proiect.

Anul școlar 2021-2022 începe, la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, cu așteptări mari și multă putere de muncă, cu prezență fizică la școală. Cei 80 de beneficiari ai subproiectului ROSE – SCOP (Succes – Carieră – Oportunitate – Prosperitate), aflat în ultimul an de derulare, își reiau activitățile propuse în proiect. Elevii beneficiază de activități pedagogice și de sprijin care presupun ore remediale, tutorat, dar şi consiliere, îndrumare/coaching pentru dezvoltarea personală a elevilor, a abilităților lor socio-emoționale, pentru a îi îndruma și orienta în cariera lor viitoare. La acestea, se adaugă diverse activități extracurriculare gândite special pentru elevii liceului nostru.

Prin acest proiect, noi ne-am propus în primul rând să le oferim resursele necesare acoperirii lacunelor și consolidării noțiunilor în vederea promovării examenului de bacalaureat. Foarte important, am pregătit şi aplicăm strategii pentru dezvoltarea personală și socială a elevilor. În acest sens, profesorii, parte din proiect, folosesc cu preponderență metode interactive și strategii didactice motivaționale. Mărturie stă feedback-ul primit de la elevi: A fost interesant să intrăm în lumea lui Alexandru Lăpușneanul prin realizarea unui reportaj, pe grupe.(A.C., clasa a XI-a); Îmi prinde bine să fac mai multă pregătire la matematică, astfel înțeleg și lucrez mai eficient decât la orele de curs, fiind mai puțini elevi, pe grupe. (B. P., clasa a XII-a).

În general, profesorii aplică metodele și strategiile realizate în cadrul proiectelor internaționale ale școlii, folosindu-se de abilitățile și competențele dobândite pentru a crea experiențe de învățare deosebite. Colaborarea cu mentorul proiectului ROSE este foarte bună, regulată și constă în schimb de bune practici și de experiențe.

Deşi nu a fost uşor, ne bucurăm că activitățile din proiect s-au putut desfășura în bune condiții și în sistem online, şi că am avut resurse educaționale electronice pe care să le putem folosi.

Acum, în ultimul an de proiect, ne dorim să ne atingem obiectivele pe care ni le-am stabilit, să ducem această frumoasă, complexă şi doar câteodată, dificilă, misiune pe care ne-am asumat-o pentru a le oferi elevilor un SCOP: Succes – Carieră – Oportunitate – Prosperitate.

Munteanu Aida, responsabil valorizare proiect

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, jud. Hunedoara.

Denumirea subproiectului: SCOP ( Succes – Carieră – Oportunitate – Prosperitate)

Nr. acord grant: 427